Babeczki pełne owoców

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne babeczki na deser.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko: 120 mililitrów
    - maślanka: 120 mililitrów
    - jajka: 2 sztuki
    - mąka pszenna: 30 dekagramów
    - cukier: 0.3 szklanki
    - proszek do piecznia ((mały)): 1 sztuka
    - masło ((stopione, ostudzone)): 10 dekagramów
    - mleczna czekolada: 1 sztuka
    - orzechy włoskie ((posiekane)): 2 łyżki

    - borówki: 10 dekagramów
    - winogrono zielone ((bez pestek)): 10 dekagramów

Babeczki pełne owoców - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć. Banana pokroić w kostkę. Większe winogrona poprzekrawać na połówki.
  • 2. Mleko wymieszać z maślanką i jajkami.Osobno wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, stopione masło i cukier. Powoli wlewać mleko z maślanką i jajkami. Dodać owoce i delikatnie wymieszać. Foremki natłuścić, wypełnić ciastem. Piec 25 minut w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku. Ostudzone babki polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i posypać orzechami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy