Babeczki orzechowe z owocami

0 (0 ocen)

Proste w przygotowaniu ale pyszne. Dzieci je uwielbiają jeść ale i przygotowywać.

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    - 20 spodów do babeczek
    - 200 g margaryny
    - 380 g masy krówkowej orzechowej
    - 1 kiwi
    - kilka różowych winogron
    - 50 g mlecznej czekolady
    - 2 łyżki wody.

Babeczki orzechowe z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:

    1. Margarynę ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy masę orzechową, miksujemy na gładki krem.
    2. Krem orzechowy nakładamy do szprycy i wyciskamy na babeczki. Dekorujemy kiwi i winogronami.
    3. Czekoladę rozpuszczamy w rondelku z wodą i polewamy babeczki. Schładzamy.

Porady

Najlepiej smakują schłodzone co najmniej godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy