Babeczki nadziane - jabłuszko z robaczkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Urocze i pyszne.

  • 40 min

Składniki:

  • Babeczki Nadziane czekoladą Delecty
    konfitura lub marmolada
    lukier plastyczny czerwony, zielony, seledynowy- gotowy lub robiony samodzielnie
    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/lukier-plastyczny-masa-plastyczna
    12 paluszówi bez soli
    1/2 czekolady gorzkiej

Babeczki nadziane - jabłuszko z robaczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babczki 1. Babeczki zrobić według przepisu na opakowaniu. Wystudzić.
  • paluszki 2. Czekoladę rozpuścić nad parą wodną. Maczać w niej paluszki. Włożyć je do kubeczka i wstawić do lodówki by czekolada stężała
  • marmolada 3. W tym czasie "grzybki" wystudzonych babeczek posmarować ulubioną konfiturą lub marmoladą.
  • lukier czerwony 4. Czerwony lukier rozwałkować cienko. Wyciąć z niego koła nieco większe od babeczek i przykleić do posmarowanych "grzybków"
  • jabłko 5. Wzdłuż babeczki zrobić wglębienie. (tak jakbyśmy chcieli ją przeciąć na pół)Uważać by nie przebić lukru.
  • robaczek i listki 6. Z zielonego lukru zrobić po 2 listki na 1 jabłuszko, a z seledynowego po 1 robaczku na jedną babeczkę
  • robaczek 7. Wyjąć z lodówki pomalowane czekoladą paluszki. Ułamać je tam gdzie kończy się czekolada i delikatnie wgnieść w środek babeczki. Obok paluszkowego ogonka przykleić 2 listki. Jako klej posłużuć może woda. Z boku babeczki zrobić delikatne wcięcie, w które włożyć robaczka/

Komentarze

Podobne przepisy