Babeczki mięsne z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ja zaczynam od przygotowania farszu.
Pieczarki ścieram na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroję w drobną kosteczkę.
Na patelni rozgrzewam olej i lekko podsmażam cebulkę, a następnie wkładam pieczarki.
Doprawiam solą i pieprzem.
Smażę do momentu odparowania wody.
Mięso wraz z pozostałymi składnikami wyrobić na gładką masę.
Formę do muffinek (12 gniazd) wysmarować olejem. Formować z mięsa placuszki i wypełniać nimi otworki formy tak, aby powstało gniazdko.Formować delikatnie nie przygniatając mocno mięsa
do formy.
W powstałym dołku umieścić farsz.
Tak uformować całość i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 20 min.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać nim babeczki i ponownie zapiec.
Komentarze