Babeczki marchewkowe

0 (0 ocen)

Słodkości z marchewką

Składniki:

  • na 12 babeczek
    1 i 2/3 szklanki mąki
    1 płaska łyżeczka sody
    3/4 szklanki oleju kokosowego
    1/4 szklanki cukru trzcinowego
    2 jajka
    1 łyżeczka cynamonu
    2 większe marchewki

Babeczki marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać i zetrzeć na drobnym oczku. Olej wymieszać z cukrem, roztrzepać z jajkami i dodać mąkę przesianą z sodą i cynamonem. Na końcu masę wymieszać ze startą marchewką. Masę przełożyć do papilotek lub natłuszczonej formy na muffinki. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg).

Komentarze

Podobne przepisy