Babeczki keksowe z wisienką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Foremkę na muffiny wyłożyłam papilotkami.
Mąkę przesiałam do miski, i wymieszałam z proszkiem do pieczenia – 1 łyżeczkę mąki wymieszałam z owocami kandyzowanymi i rodzynkami.
Piekarnik rozgrzałam do 160 stopni z termo obiegiem.
2.Miękkie masło roztarłam, nie przerywając miksowania dodałam po jednym jajku, a następnie cukier wanilinowy i porcjami cukier puder.
3.Do puszystej masy wlałam rum wymieszany z sodą oczyszczoną i wsypałam mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszałam na jednolite ciasto.
Na koniec dodałam owoce i wymieszałam łyżką.
4.Ciasto rozłożyłam do 12 papilotek. W każdą porcję lekko wcisnęłam kandyzowaną wisienkę.
Piekłam 20-25 minut do suchego patyczka.
Porady
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
Komentarze