Babeczki kawowe z kremem budyniowym

0 (0 ocen)

połączenie smaku kawy i czekolady to duet który trafi w gusta dorosłych i nie tylko .przepis z książki ,,Babeczki ,,

Składniki:

  • składniki na ciasto:

    2 filiżanki mąki około 216 g
    1 łyżeczka proszku
    szczypta sody

    1 niepełna filiżanka kawy rozpuszczonej w ciepłym mleku
    1 łyżka kakao
    2 kopiaste łyżki masła
    1/2 filiżanki cukru
    2 jajka
    1 cukier waniliowy

    1 budyń czekoladowy
    0,5 l mleka'
    1 łyżka masła

Babeczki kawowe z kremem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-01b60h8 1. Do miski wsypać wszystkie składniki suche , masło utrzeć z jajkami i cukrami.
    Do miski wlać mleko z zaparzoną kawę,wymieszać z utartymi jajkami , partiami dosypywać suche składniki i mieszać mikserem na niskich obrotach.
    Do malutkich papilotek nakładać po łyżce ciast .
    Piec w temp. 180 st. do suchego patyczka .

    Ugotować budyń czekoladowy według przepisu na opakowaniu , ostudzić . utrzeć z 1 łyżką masła , napełnić szpryckę i dekorować babeczki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy