Babeczki karmelowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są pyszne. Idealnie się nadają na przyjęcie ze znajomymi.

Składniki:

  • 30 dag mąki
    10 dag masła
    10 dag margaryny
    3 żółtka
    10 dag cukru pudru
    1 puszka słodzonego skondensowanego mleka
    orzechy włoskie

Babeczki karmelowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, masła, margaryny żółtek i cukru zagniatamy ciasto i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. W garnku z wodą gotujemy mleko w puszce 2,5 godziny. Puszka musi być przykryta wodą.
  • 2. Foremki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto rozwałkujemy na grubość 1 cm i wykładamy nim foremki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym
    do temperatury 200 °C na złoto. Wyjmujemy.
  • 3. Mleko chwilę ucieramy mikserem. Masą wypełniamy babeczki, a wierzch posypujemy posiekanymi orzechami.

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Komentarze

Podobne przepisy