Idealny deser na lat. Szybki, jak to muffinki, parę minut i gotowe. Zaskakujący, bo w środku czeka na nas niespodzianka w postaci panna cotty z białą czekoladą. Uzależniający do granic możliwości.
Babeczki kakaowe z panna cottą, kremówką i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BABECZKI: W jednej misce mieszamy składniki suche, a w drugiej- mokre. Szybko łączymy ze sobą zawartość obu misek.
Nakładamy do specjalnej formy z wypukłymi wgłębieniami i wstawiamy do piekarnika (175st) na 20 minut.
Studzimy. Wyjmujemy z formy.
2.PANNA COTTA: Kremówkę, mleko i drobno pokrojoną czekoladę umieścić w garnku i podgrzać, cały czas mieszając aż do rozpuszczenia czekolady. NIE GOTOWAĆ. Zdjąć z ognia. Dodać cukier i porządnie wymieszać.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Chwilkę przestudzić i wlać do gorącej masy mleczno-czekoladowej, zmiksować mikserem, by żelatyna dokładnie się połączyła.
Gdy zacznie tężeć to napełniamy nią wgłębienia w babeczkach.
3.SOS: Margarynę rozpuszczamy i łączymy z nią resztę składników. Nie gotujemy.
Komentarze