Pyszne babeczki idealne do koszyczków. Żółciutkie w środku od dodatku kaszki kukurydzianej. Słodkie, wilgotne, z delikatnie wyczuwalną w konsystencji kaszką. Można je przyozdobić lukrem ale dla mnie nie jest to konieczne :)
35 min
Składniki:
Przepis na ok. 9 szt.:
1/3 szklanki kaszki kukurydzianej
1/3 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki cukru
1/3 szklanki kwaśnej śmietany
50 ml oleju
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
Babeczki z kaszką kukurydzianą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypać kaszkę kukurydzianą, mąkę pszenną, cukier, proszek do pieczenia, dodać śmietanę, olej i jajko, krótko zmiksować. Wylać do silikonowych foremek do muffinek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec ok. 30 minut.
Komentarze