Babeczki czekoladowo-orzechowe z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Suche składniki wymieszać ze sobą.
2.Mokre składniki również wymieszać ze sobą.
3.Mokre dodać do suchych i delikatnie wszystko wymieszać, tylko do połączenia się składników.
4.Nadzienie: Mleko zagotować, dodać resztę składników i gotować około 10 minut do zgęstnienia (co jakiś czas mieszając, aby kokos się nie przypalił) Po tym czasie nadzienie ostudzić.
5. Formę na babeczki wyłożyć papilotkami. Do ¼ wysokości wlać troszkę ciasta, na ciasto wyłożyć łyżeczkę nadzienia i przykryć resztą ciasta. Piec w 180st.C około 15-20 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce. Smacznego!
Porady
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej!
Komentarze