Babeczki czekoladowo-orzechowe

5 (198 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Te babeczki znikają z talerza błyskawicznie

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto
    2 szklanki mąki
    3/4 szklanki cukru
    3/4 szklanki oleju
    1 szklanka mleka
    1 cukier waniliowy
    2 łyżeczki cynamonu
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    1 jajko
    1/2 szklanki orzechów włoskich
    1 czekolada deserowa
    Polewa
    100g masła
    3 łyżki kakao
    3 łyżki cukru
    1 łyżka śmietanki
    Dodatkowo
    foremki do pieczenia babeczek
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki czekoladowo-orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy i czekoladę rozdrobnić, wszystkie składniki wymieszać w misce.
    Napełniać foremki na babeczki 3/4 wysokości.
    Piec w temperaturze 170 stopni przez 15 minut.
  • 2. Wszystkie składniki polewy przełożyć do rondelka i cały czas mieszają c doprowadzić do wrzenia.
  • 3. Przestudzone babeczki oblać polewą .
    Dowolnie udekorować/

Porady

Gdyby ciasto było zbyt gęste dodać więcej mleka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować