Babeczki czekoladowe z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodać jajko oraz maślankę i rozpuszczoną na parze czekoladę. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia.
Dodać do masy i dokładnie wymieszać. Serek wymieszać z cukrem i wiórkami kokosowymi. Uformować małe kulki (mnie wyszło 13 sztuk).
2.Blaszkę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej foremki nakładać po 1 łyżce ciasta, kulkę kokosową i przykryć ok. 1/2 ciasta. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 20-25 minut. Czekoladę rozpuścić na parze lub w mikrofalówce, dodać olej. Polać wystudzone babeczki czekoladą i
posypać wiórkami kokosowymi. Ja ozdobiłam je kandyzowanymi wiśniami.
Komentarze