Delikatne cytrynowe babeczki z pyszną niespodzianką w środku :)
Składniki:
120 g mąki pszennej
60 g mąki krupczatki
80 g cukru
łyżeczka sody
250 g kefiru
pół szklanki oleju
starta skórka z połowy cytryny
jajko
12 małych truskawek (mrożonych)
Babeczki cytrynowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą.
Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta i na środku układamy po jednej truskawce.
Przykrywamy go jeszcze jedną łyżką ciasta.
Babeczki pieczemy około 20 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka).
Do cukru pudru dodajemy sok z cytryny cały czas mieszając aż powstanie gęsty lukier.
Wystudzone babeczki smarujemy lukrem i dekorujemy ozdobami cukierniczymi.
Smacznego :)
Komentarze