Babeczki z płatkami czekoladowymi

4.5 (199 ocen)

Pychotka-Moda na babeczki rządzi wśród cukierniczych specjałów. Zawsze się udają, a składniki zawsze mamy w kuchni.

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    pół kostki margaryny lub masła
    2 szklanki mąki pszennej
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka mleka
    płatki czekoladowe
    1 jajko
    łyżka rumu lub dowolnego aromatu
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki z płatkami czekoladowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roztopić margarynę/masło. W misce wymieszać wszystkie sypkie składniki i dodać pozostałe. Wymieszać powoli i niezbyt dokładnie, mogą zostać grudki.
    Przy pomocy dwóch łyżek napełniać papierowe foremki masą. Nagrzać piekarnik do 200 stopni i piec około 20 minut. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane lukrem ale najlepiej smakują z płatkami czekoladowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować