Babeczki z kremem budyniowym i owocami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Robiłam je dla mojego narzeczonego z okazji urodzin :)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:


  • Kruche babeczki:
    10 dag masła
    8 łyżek mąki pszennej
    3 łyżki cukru pudru
    1 jajko

    Krem
    1 budyń śmietankowy
    1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
    1,5 szklanki mleka
    2 łyżki cukru
    50 gram masło

    100 gram truskawki
    1 banan

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki z kremem budyniowym i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygtowanie 1. Kruche babeczki: Zimna masło siekamy z mąką, następnie dodajemy cukier puder oraz jajko i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto odstawiamy do zamrażalki na 15-20 minut, po czym cienko je wałkujemy i wylepiamy foremki na babeczki, które obciążamy fasolkami - pieczemy je 10 minut w temp 170*.
  • 2. Masa:w garnku nastawiamy 1 szklankę mleka, a w pozostałym musimy rozmieszać budyń z mąką i cukrem - wlewamy na wrzące mleko i gotujemy gęsty budyń. Miękkie masło miksujemy na puch i stopniowo dodajemy zimny budyń.
  • 3. . Do każdej babeczki nakładamy odrobinę kremu,następnie mocujemy po plasterku banana i kawałku truskawki oraz resztę pozostałego miejsca uzupełniamy budyniowym kremem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować