Babeczki z kremem

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie babeczki na karnawał i przyjęcia dla najmłodszych. Babeczki można podać z bitą śmietaną, udekorować owocami i polać tężejącą galaretką.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - masło: 20 dekagramów
    - cukier puder: 10 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - żółtko: 1 sztuka
    - mąka: 30 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - krem Karpatka: 0.5 sztuki
    - polewa czekoladowa: 1 sztuka

Babeczki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Miękkie masło,cukier puder,żółtko ,jajko, wyrobić za pomocą miksera na puszystą masę.
    2. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wyrobić ciasto. Ciasto wstawić na 20 minut do lodówki
    3. Ciastem wylepić foremki. Piec w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopni do uzyska złotego koloru.
    4. Babeczki udekorować kremem karpatka,przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Polać czekoladą wstawić 1.5 godziny do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy