Babeczki z jajem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bekon pokroić w małą kosteczkę, wytopić na suchej patelni. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Dymkę ze szczypiorem posiekać. W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. Połączyć wszystko za pomocą łyżki. Dodać bekon, dymkę i ser. Wymieszać. 4 kokilki natłuścić olejem lub margaryną. Nałożyć po łyżce ciasta, zrobić wgłębienie. Ostrożnie wbić po 1 jajku. Nałożyć ciasto prawie po brzegi. Lekko natłuścić olejem za pomocą pędzelka. Piec ok 20-25 minut w 180 stopniach. Podawać 5-10 minut po wyjęciu z piekarnika. Podawać z ulubionym sosem jogurtowym lub z kiełkami.
Komentarze