Babeczki z czarną soczewicą beluga

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Oryginalne - na słono

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • CIASTO:
    - masło-kostka: 200 gramów
    - olej rośliny: 2 łyżki
    - woda: 0.5 szklanki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - mąka pszenna typ 650: 450 gramów
    FARSZ:
    - soczewica czarna namoczona przez noc: 1 szklanka
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - sos sojowy: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kruche ciasto Przystawki

Babeczki z czarną soczewicą beluga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, olej, wodę i sól przełożyć do garnka.
  • 2. Ogrzewać na minimalnym ogniu, aby masło się rozpuściło.
  • 3. Powoli wsypywać mąkę, mieszając całość drewnianą łyżką.
  • 4. Z ciasta formować kulki wielkości małej śliwki.
  • 5. Każdą kulkę rozgniatać w foremkach na babeczki.
  • 6. Piec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 180 st. (przez około 15 minut)
  • 7. Soczewicę ugotować do miękkości i do odparowania wody.
  • 8. Pod koniec gotowania dodać oliwę z oliwek i sos sojowy.
  • 9. Zmiksować w blenderze.
  • babeczki z czarną soczewicą 10. Farsz z soczewicy przekładać do wystudzonych babeczek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka pszenna Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować