Babeczki z nadzieniem kakaowym
Składniki:
- Ciasto kruche:
- 200g mąki
- 40g cukru pudru
- 100g zimnego masła
- 1 jajko
- 3 łyżki wody
Krem:
1 szkl. mleka
1 budyń waniliowy
1/2 szkl. cukru pudru
kostka masła
2 łyżeczki kakao
1 kieliszek wódki
kropelki czekoladowe
Babeczki z nadzieniem kakaowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, schłodzić. Foremki do babeczek posmarować olejem,posypać wiórkami kokosowymi. Rozwałkować ciasto, wyłożyć do foremek. Piec w rozgrzanym piekarniku 15-20 min w 180 stopniach.
Na mleku ugotować budyń. Masło rozetrzeć z cukrem, dodać wystudzony budyń, na końcu kakao oraz alkohol.
Babeczki nadziać kremem, posypać kropelkami czekoladowymi.
Komentarze