Babeczki z masą orzechową

4.5 (192 ocen)

  • 60 min

Uczta dla ducha! Prawdziwa:)

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    kostka margaryny
    30 dkg mąki pszennej
    10 dkg cukru pudru
    15 dkg mielonych orzechów włoskich

    Krem:
    1 jajko
    1 żółtko
    15 dkg masła
    3 łyżki cukru
    1 szklanka orzechów włoskich
    2 łyżki spirytusu
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki z masą orzechową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Orzechy na krem zalać spirytusem i odstawić.
    2. Składniki na ciasto zagnieść i wkładać do foremek (foremek nie trzeba smarować).
    3. Piec około 20 min aż będą rumiane. Po ostudzeniu uderzyć lekko o brzeg blaszki i ciasteczka same wyskoczą.
    4. Krem: Jajko i żółtko ubić z cukrem, masło ubić na puszysto, dodać ubite jajka oraz orzechy zalane wódką.
    5. Gotową masą wyłożyć do babeczek i w na krem wyłożyć połówkę orzecha włoskiego.

Porady

Babeczki najlepsze są po schłodzeniu:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować