Babeczki z masą kajmakową

4.5 (180 ocen)

  • 60 min

Jeszcze lepsze niż z cukierni

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    0,50 dag mąki
    1 kostka margaryny
    5 żółtek
    0,15 dag c. pudru

    Masa:
    1 puszka gotowej masy kajmakowej (krówka)
    1 op. płatków migdałowych
    1 dżem ( dowolny smak )
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Babeczki Babeczki Dżemy

Babeczki z masą kajmakową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotowe babeczki 1. Ciasto na babeczki zarobić. Wylepiać foremki i piec w temp. 180 stopni przez około 15 minut. Następnie na każdy środek babeczki ułożyć kuleczkę dżemu. Masę przełożyć do worka cukierniczego i wyciskając nałożyć na babeczki. Udekorować płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa kajmakowa Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować