Babeczki z masą budyniową i jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.KRUCHE BABECZKI :masło posiekać z mąką i cukrem dodać żółtka ,zagnieść ciasto.
Ciasto zawinąć w folię i na pół godziny schować do lodówki.
Zimnym ciastem wylepić foremki ,piec 10 minut w 180 stopniach ,wyjąc z piekarnika ,ostudzić na kratce.
2.NADZIENIE BABECZEK:Rozrobić proszek na budyń w 1 szklance zimnego mleka
Drugą szklankę mleka zagotować z cukrem, do wrzącego mleka wlewać cienkim strumieniem mieszankę budyniową, zagotować
zdjąć z ognia dodać kostki czekolady ,wymieszać do połączenia się masy i czekolady
3.Masę zawinąć w folię i przełożyć do lodówki.
4.Wyjąć babeczki z foremek , na dno wrzucać po kilka jagód ,następnie wypełnić babeczkę masą ,górę udekorować resztą jagód.
Komentarze