Babeczki z musem z porzeczki i malinami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Idealne połączenie lekko kwaśnych porzeczek ze słodyczą kremu.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Na spody:
    -2 szkl. mąki
    -200 g masła
    -5 łyżek cukru
    -1 jajko
    -szczypta soli
    Na krem:
    -2 budynie waniliowe niesłodzone
    -750 ml. mleka
    -200 g. masła
    -1/2 szkl. cukru
    Na mus porzeczkowy
    -200g. porzeczek
    -2 łyżki cukru pudru
    -1łyżeczka żelatyny
    -2 łyżki wody
    -maliny do dekoracji

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki z musem z porzeczki i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na cisto zagnieść, wstawić do lodówki na 2h. Następnie rozwałkować, wykleić foremki do babeczek. Piec w temp. 180 stopni 15-18 min.
  • 2. Budyń ugotować w mleku z cukrem
    W osobnym naczyniu spienić masło. Połączyć obie masy stopniowo aby nie było grudek.
  • 3. Porzeczki zblendować razem z cukrem. Żelatynę połączyć z wodą aż się rozpuści i połączyć obie masy.
  • 4. Ostudzone spody wypełnić kremem i porzeczkami. Udekorować malinami i miętą.

Porady

Najlepiej smakują jak poleżą ok. 2h w lodówce najlepiej całą noc.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Owoce Porzeczki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować