Babeczki wytrawne

4.5 (179 ocen)

  • 50 min

Kolory zachęcają do jedzenia i w tym przypadku sprawdziło się bo babeczki najszybciej zniknęły z pola widzenia :)

  • 50 min

Składniki:

  • gotowe korpusy babeczek słonych - opakowanie ok. 40 sztuk
    masa wypełniająca :
    5 serków naturalnych twarogowych ostrowia lub podobnych
    1 serek topiony miękki
    2 - 3 ząbki czosnku
    sól, pieprz biały mielony
    do dekoracji :
    12 ugotowanych jajeczek przepiórczych
    100 g łososia wędzonego w plastrach
    2 plastry sera żółtego
    2 plastry szynki dowolnej
    1 kabanos
    po kilka oliwek, rzodkiewek, pomidorków koktajlowych
    kawałek ogórka zielonego, garstka posiekanego szczypioru
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Jajko Przystawki

Babeczki wytrawne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1xu18ds 1. Twarożki wyłożyć do miski, dodać serek topiony, przeciśnięty czosnek, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Masę nałożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego i wypełniać nią ustawione na talerzach korpusy babeczek.

    Teraz to już tylko zabawa, wciskać w masę twarożkową po pół jajeczka i malutkie kawałki pozostałych składników do dekoracji, na końcu posypać szczypiorkiem.
  • 2. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Jajka Łosoś Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować