BABECZKA ZARĘCZYNOWA

0 (0 ocen)

W dekorowaniu jako amator stawiam dopiero raczkuję. Uczę się za pomocą prób i błędów. Kolejna dekoracja stworzona za pomocą czekolady plastycznej, którą z powodzeniem mogę polecić do dekorowania.

Składniki:

  • Babeczki nadziane Delecty
    czekolada plastyczna 60 g czekolady deserowej + 1 płaska łyżka miodu naturalnego
    polewa czekoladowa
    wiórki kokosowe
    cukierki-kamyczki (czyli orzeszki arachidoewa w kolorowej polewie)

Babeczka zaręczynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przyrządzamy babeczki nadziane Delecty według instrukcji podanej na opakowaniu.
  • 2. Wykonujemy czekoladę plastyczną: - stapiamy czekoladę w kompieli wodnej - dodajemy płynny miód - mieszamy tylko do połącznia składników. - całość wylewamy na papier np. śniadaniowy - zostawiamy na 2-4 godz. - potem zagniatamy i wycinamy wzory płatki kwiatka i pierścionek. Na czubku pierścionka jako szlachetny kamień umieszczamy cukierek.
  • 3. Babeczki oblewamy polewą i posypujemy na świeżo wiórkami kokosowymi. Gdy polewa zastygnie układamy z czekoladowych płatków kwiat a na środku pierścionek.

Porady

Do zagniatania czekolady plastycznej najlepiej używać foliowych rękawiczek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy