Prosty, szybki i niezwykle smaczny deser podawany na ciepło z konfiturą jagodową bądź lodami waniliowymi. Polecam jako propozycję na słodki podwieczorek :)
10 min
Składniki:
2 banany
3 łyżki wiórków kokosowych
3 łyżeczki masła
miód
sok z cytryny
konfitura jagodowa do podania
Banany w kokosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrać banany, przekroić wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzać masło i smażyć połówki bananów na złotożółty kolor po obydwu stronach. Dodać odrobinę soku z cytryny do miodu.
2. Na drugiej patelni usmażyć wiórki kokosowe na brązowy kolor, nie dodając tłuszczu.
3.Banany położyć na ogrzanym talerzu, polać miodem i posypać wiórkami kokosowymi. Podawać z konfiturą jagodową.
Komentarze