Banany w kokosie

0 (0 ocen)

  • 10 min

Prosty, szybki i niezwykle smaczny deser podawany na ciepło z konfiturą jagodową bądź lodami waniliowymi. Polecam jako propozycję na słodki podwieczorek :)

  • 10 min

Składniki:

  • 2 banany
    3 łyżki wiórków kokosowych
    3 łyżeczki masła
    miód
    sok z cytryny
    konfitura jagodowa do podania

Banany w kokosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrać banany, przekroić wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzać masło i smażyć połówki bananów na złotożółty kolor po obydwu stronach. Dodać odrobinę soku z cytryny do miodu.
  • 2. Na drugiej patelni usmażyć wiórki kokosowe na brązowy kolor, nie dodając tłuszczu.
  • 3. Banany położyć na ogrzanym talerzu, polać miodem i posypać wiórkami kokosowymi. Podawać z konfiturą jagodową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy