Banany kokosowe z lodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystko razem roztrzepać na gęste ciasto.
Banany myjemy najpierw w zimnej wodzie, potem w gorącej i zdejmujemy skórkę. Każdy banan przekroc na pół w poprzek, a potem każdą część przekroić wzdłuż. Panierować w cieście i smażyć na sklarowanym masełku, jeżeli takiego nie mamy, wówczas do masła należy dodać troszeczkę oleju/3:1/ Usmażone banany osączyć na bibule. podać z lodami o dowolnym ulubionym smaku. Można pokusić się o zrobienie własnych lodów, całość można polać syropem klonowym, lub miodem albo ulubionym likierem.
Porady
uwaga:
wszystkie owoce cytrusowe należy myć najpierw zimną a dopiero potem gorącą wodą. gdy zrobimy odwrotnie wszystkie wirusy przenikną do wewnątrz owoców
Komentarze