Bananowo – kokosowe muffinki z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Banany i kokos mogłabym jeść w każdej postaci, dlatego wykorzystałam je do zrobienia muffinek, które wyszły pyszne i bardzo aromatyczne:) muffinki są popularne w Ameryce

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 16 sztuk:
    2 ½ szklanki mąki tortowej
    ½ szklanki cukru brązowego
    ½ szklanki cukru zwykłego
    1 ½ łyżeczki sody

    50 g margaryny
    3 jajka
    1 szklanka mleka
    ¾ szklanki wiórków kokosowych
    1 banan
    40 g czekolady (około 10 g zostawiamy do posypania muffinek)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Bananowo – kokosowe muffinki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztapiamy na małym ogniu. Mleko gotujemy, do gorącego wsypujemy kokos i razem jeszcze chwilę gotujemy.
  • 2. Banan rozgniatamy widelcem. Czekoladę kroimy w kostkę. W jednej miseczce mieszamy mąkę, cukry i sodę.
  • 3. W drugiej jajka rozbijamy trzepaczką, dodajemy mleko z wiórkami, roztopioną margarynę, rozgnieciony banan i mieszamy trzepaczką.
  • 4. Następnie do jajek stopniowo wsypujemy mąkę i delikatnie mieszamy trzepaczką.
  • 5. Na końcu dodajemy czekoladę, mieszamy łyżką.
  • 6. Ciasto przekładamy do formy na muffinki, posypujemy pozostałą czekoladą i pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować