Bananowo - czekoladowe „lody”

5 (158 ocen)

Dzieci przepadają za tym deserem. Jest szybki w przygotowaniu i bardzo pyszny!

Składniki:

  • Składniki:
    - 2 duże banany,
    - 1 mleczna czekolada,
    - 1 łyżka masła,
    - Sok z cytryny (około 2 łyżki),
    - Siekane migdały
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bananowo - czekoladowe „lody” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bananowo - czekoladowe „lody” 1. Czekoladę łamiemy w kostki, przekładamy do rondelka i topimy z dodatkiem masła (cały czas mieszając). Banany obieramy ze skórki, przekrawamy na połowę i skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny ( by nie ciemniały).
    Gotowe banany polewamy czekoladą i posypujemy migdałami. Nabijamy na wykałaczki lub lepiej na patyczki po lodach. Wstawiamy na około 30 minut do lodówki, by czekolada dobrze zastygła i gotowe. Można zajadać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować