Bananowo-budyniowy deser Marceli

4.49 (200 ocen)

  • 30 min

Deser bardzo szybko znika z pucharków- jest prosty i szybki w przygotowaniu w sam raz dla niespodziewanych gości.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 paczka herbatników
    2 banany
    jeden budyń wanilinowy
    2 szklanki mleka
    1 śmietanka 30%
    1 mała puszka masy kajmakowej
    gorzka czekolada
Wystaw ocenę:

4.49 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bananowo-budyniowy deser marceli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • deser budyniowo- wanilinowy 1. Herbatniki kruszymy w rozdrabniaczu i wkładamy po 2 łyżki do 6 pucharków. Następnie gotujemy budyń najlepiej z jedną łyżeczką cukru, aby nie był za słodki. Na herbatniki wykładamy budyń. Banany kroimy w plasterki i układamy na wierzch. Następnie wykładamy masę kajmakową i posypujemy znów miazga z herbatników. Ubijamy śmietankę z 1 łyżeczką cukru i przekładamy do pucharków. Wierzch posypujemy pokruszonymi herbatnikami i startą gorzką czekoladą. Deser można schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować