Bananowiec na zimno

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Smaczne ciasto na zimno.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 banany,
    1 żółtko jaja,
    15 dag masła,
    1 op cukru waniliowego,
    2 galaretki agrestowe,
    1 galaretka pomarańczowa,
    20 dag biszkoptów okrągłych

Bananowiec na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Średniej wielkości tortownicę wyłożyć biszkoptami.
    Galaretki agrestowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i wystudzić.
    Banany obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Żółtko utrzeć z masłem i cukrem waniliowym. Połączyć z tężejącymi galaretkami agrestowymi i bananami.
    Masę bananową przełożyć do tortownicy na ułożone wcześniej biszkopty.
    Wstawić do lodówki na 1,5 godziny.
    Galaretkę pomarańczową(lub truskawkową) rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i wystudzić. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto. Schłodzić w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy