Bananowiec

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

w mojej rodzinie kiedy go zrobię znika po 10 minutach

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - sok pomarańczowy: 0.5 szklanki
    - banany: 1 kilogram
    - żółtka: 3 sztuki
    - białka: 3 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - masło: 1.5 sztuki
    - cukier puder: 1 szklanka
    - galaretka (1: cytrynowa, 1: pomarańczowa, 1: wiśniowa): 3 sztuki
    - biszkopty: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bananowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na tortownicy wyłożyć biszkopty namoczone w soku pomarańczowym. Miękkie masło utrzeć z żółtkami, dodać cukier i cały czas stopniowo ubijając dodawać banany rozgniecione widelcem.
  • 2. Jeden cały owoc zostawić do dekoracji. Galaretkę cytrynową rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić. Zmiksować z masą bananową i przelać wystudzony biszkopt. Odstawić do lodówki na 1 godzinę. Galaretkę wiśniową rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić aż zacznie tężeć.
  • 3. Białka ubić na sztywną masę. Dodać tężejącą galaretkę wiśniową. Zmiksować i przelać na masę bananową. Odstawić, by piana stężała. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić.
  • 4. Na pianie ułożyć plastry banana i zalać galaretką pomarańczową. Gdy galaretka się zetnie, ciasto będzie gotowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować