Bananowe placuszki

4.5 (187 ocen)

  • 30 min

Puchate ,aksamitne,delikatne ,bananowe,pyszny poobiedni deser

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    2 jajka kurze
    3 banany
    1 szklanka wody
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli,
    olej do smażenia 3 łyżki
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bananowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka oddzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodać sól,banany obrać ze skórek rozdrobnić widelcem,ale tak by większe kawałki zostały dodać do piany z białek. W drugiej miseczce roztrzepać żółtka dodać wodę i mąkę wymieszaną z proszkiem,wymieszać na jednolite ciasto ,dodać piane z bananami i wymieszać łyżką chodzi o to by nie rozbijać bananów na ciapę ,tylko żeby były widoczne grudki. Na rozgrzaną patelnię z olejem kłaść łyżką placuszki lekko ich formując,i smażyć na rumiany kolor na małym ogniu. Najlepiej podawać je posypane cukrem pudrem ,można cukier wymieszać ze szczypta cynamonu będą pyszne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować