Bananowa jaglanka z mleczkiem kokosowym i daktylami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny i zdrowy deser. Serdecznie polecam .

  • 30 min

Składniki:

  • 1.5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
    180 ml mleczka kokosowego
    2 gwiazdki anyżu
    laska cynamonu
    łyżeczka cukru waniliowego
    banan
    5 daktyli
    łyżeczka karobu
    ziarno słonecznika, sezam i siemię lniane do posypania

Bananowa jaglanka z mleczkiem kokosowym i daktylami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleczko lekko podgrzewam z cukrem waniliowym, anyżem i laską cynamonu. Wyjmuję przyprawy i dodaję kaszę jaglaną oraz pokrojonego banana. Masę miksuję blenderem na mus. Do połowy jaglanki dodaję karob i mieszam. Do słoiczka nakładam kakaową kaszę, Przekładam ją warstwą pokrojonych daktyli. Nakładam jasną masę. Dekoruję ziarnami słonecznika, sezamu i siemienia lnianego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy