Bananowa fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób przygotowania:
Jajka utrzeć z cukrem, aż masa będzie gęsta i biała. Następnie przesiać obydwie mąki, kakao oraz proszek do pieczenia, wymieszać. Stopniowo dodawać do masy z jajek.Formę prostokątną wysmarować masłem (tylko dno!) i wysypać bułką tartą, wlać ciasto. Biszkopt piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 30-35 minut.
2.Twaróg z wiaderka utrzeć z cukrami. W drugim naczyniu ubić na sztywno kremówkę ze śmietanfixami . Po ubiciu wmieszać delikatnie do sera. Banany obrać pokroić w grubsze talarki, skropić sokiem z cytryny.
3.Biszkopt posmarować lekko masą, ułożyć plasterki bananów, przykryć drugą warstwą masy, przykryć drugim biszkoptem. Wierzch lekko posmarować masą, udekorować polewą czekoladową i krążkami bananów.
Komentarze