Banan pod puchową kołderką

0 (0 ocen)

  • 10 min

Takie deserki robiłam dla mojej córci, która była strasznym niejadkiem

  • 10 min

Składniki:

  • 1 dojrzały banan
    4 łyżki mielonego sera twarogowego – im gęściejszy, tym lepszy
    1 łyżka jasnego miodu
    kilka miękkich rodzynek
    gotowy sos czekoladowy

Banan pod puchową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg utrzeć w miseczce z miodem na puszysta masę. Banana dokładnie umyć, odciąć końcówkę od strony kwiatu i przeciąć wzdłuż na dwie równe części. Ułożyć owoc na talerzyku, równomiernie przykryć utartym twarogiem, na wierzchu rozłożyć rodzynki. Po wierzchu polać sosem czekoladowym. Deser jemy łyżeczką, nabierając na nią kawałek banana razem z twarożkiem.

Porady

Do deseru pasują również orzechy włoskie. Można użyć też sosu o smaku toffi, lub innego ulubionego przez dziecko.

Komentarze

Podobne przepisy