Awokado po francusku z łososiem

0 (0 ocen)

Oryginalne w smaku wspaniale się prezentują

Składniki:

  • 2 dojrzałe awokado,
    4 cienkie plastry wędzonego łososia
    1 cytryna
    6 łyżeczek majonezu
    sól,pieprz

Awokado po francusku z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo rozgnieść osobno żółtka i białka.Białka wymieszać z 0,5 majonezu żółtka z resztą posolić do smaku.Awokado przekroić wzdłuż na połówki miąższ rozgnieść i podzielić na 2 porcje. 0,5 wymieszać z białkami 0,5 z żółtkami. Plastry łososia posmarować z jednej strony masą z białkami z drugiej masą z żółtkami oprószyć grubo mielonym pieprzem.Plastry zwinąć tak aby koniec lekko odstawał. Roladki włożyć do skropionych sokiem cytryny skórek awokado.

Porady

Zamiast cytryny można użyć limonki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy