Avocado z grilla

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny sposób na nietypowe podanie avocado - z odrobiną oliwy opieczony na grillu smakuje wyjątkowo!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - avocado: 2 sztuki
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - sól morska: 1 szczypta
    - kiełki brokuła: 1 szczypta
    - parmezan: 2 plastry

Avocado z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Dojrzałe avocado przekroić na pół i usunąć pestkę. Każdą z połówek skropić cytryną i posmarować oliwą. Ułożyć na rozgrzanym grillu i trzymać tak przez 5-7 minut. Po tym czasie zdjąć z grilla i posypać odrobiną soli morskiej. Podawać z kiełkami - ja użyłam kiełków brokułowych oraz płatkami parmezanu. Można dodatkowo skropić oliwą i cytryną. Boskie!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy