Awanturka - pasta z twarogu i sardynek

4.94 (169 ocen)

  • 10 min

Pasta jest bardzo szybka w przygotowaniu, więc zawsze robię (na bieżącą) jej niewielką porcję. Przepis można modyfikować i sardynki zastąpić np. makrelą.

  • 10 min

Składniki:

  • 100g twarogu
    50g sardynek w oleju
    1-2 łyżki kwaśnej śmietany (ew.majonezu)
    1 łyżka domowego ketchupu
    3 łyżki posiekanego szczypiorku
    sól, pieprz
    Opcjonalnie:
    odrobina papryki słodkiej i ostrej
Wystaw ocenę:

4.94 (169 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta rybna

Awanturka - pasta z twarogu i sardynek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-19l6g95 1. Sardynki odsączyć z zalewy, oczyścić i umieścić w miseczce.
  • image-177hjio 2. Dodać twaróg, śmietanę i ketchup.
    Całość podusić widelcem, a następnie wymieszać ze szczypiorkiem.
  • 3. Pastę doprawić do smaku.

Porady

Pasta najlepiej smakuje schłodzona w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sardynki Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować