Awokado zapiekane

0 (0 ocen)

  • 10 min

Fantastyczna przekąska.

  • 10 min

Składniki:

  • cebula czerwona 1
    czosnek 1 ząbek
    oliwa 1 łyżka
    pomidory 2 małe
    awokado 2
    liście świeżej bazylii
    mozzarella 60g
    sól, pieprz
    mieszanka liści sałaty i bazylii do przybrania

Awokado zapiekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane awokado cebulą. 1. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Ząbki czosnku rozgnieść. Wymieszać z oliwą w miseczce, przykryć i na 2 minuty wstawić do mikrofalówki, na najwyższą moc. W tym czasie obrać pomidory ze skórki. Połówki awokado ułożyć na talerzu (czubkami do środka), we wgłębieniu po pestce umieścić cebulę.
  • Faszerowane awokado przygotowane do zapieczenia. 2. Pomidory przekroić na pół i ułożyć z bazylią i plastrami mozzarelli na połówkach awokado, oprószyć solą i pieprzem.
  • 3. Awokado podgrzewać w kuchence mikrofalowej (średnia moc), aż ser się roztopi. Na koniec ułożyć awokado na talerzykach, przybrać bazylią i sałatą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy