1.BISZKOPT: Jajka z cukrem ubić, dodać resztę składników i powoli mieszać (w przypadku biszkoptu ciemnego wymieszać również z kakao). Wylewamy w formę o wymiarach 26 x 42 cm i pieczemy około 30 min. Upieczone studzimy. W ciemnym biszkopcie wyciąć kieliszkiem kółka.
2.MASA: Z mleka, cukru i budyniu ugotować budyń i odstawić do przestudzenia. Margarynę utrzeć, dodawać po łyżce budyniu. Masę podzielić na połowę , do jednej części dodać kakao.
3.MASA SEROWA: Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Kiedy galaretka zacznie tężec połączyć z serkami. Jeszcze rzadkie wylewamy na masę. Najlepiej przyłożyć formę.
4.Kolejność: Biszkopt jasny, masa kakaowa, biszkopt ciemny z wyciętymi kółkami - do otworów wkładamy pokrojone brzoskwinie, masa jasna i masa serowa.
Komentarze