Arbuzada z ogórkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo orzeźwiający napój z arbuza z dodatkiem świeżego ogórka to idealna propozycja na upalne letnie dni. Połączenie tych składników daje ciekawy efekt smakowy.

  • 20 min

Składniki:

  • 1,5 kg miąższu arbuza
    1 średni wężowy ogórek
    1 cytryna
    woda mineralna niegazowana (ilość dowolna)
    cukier (do smaku)
    kostki lodu
    listki mięty lub melisy

Arbuzada z ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Arbuza oczyścić z pestek. Z cytryny wycisnąć sok. Arbuza, ogórka, sok z cytryny i listki mięty lub melisy umieścić w blenderze i dokładni zmiksować. Dosłodzić do smaku i uzupełnić wodą mineralną. Napój schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Przed podaniem wymieszać i serwować z kostkami lodu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy