1.Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wody. Obręcz tortownicy posmarować olejem i położyć na paterze. Biszkopty moczyć w galaretce i układać na paterze wewnątrz obręczy tworząc jedną warstwę.
2.Mleko zagotować, zdjąć z ognia, wsypać żelatynę i rozmieszać. Odstawić na 15 minut, mieszając co jakiś czas. Masło utrzeć z cukrem. Ucierając dodawać po jednym żółtku. Z białek ubić pianę.Do masy maślanej wlać mleko z żelatyną, zmiksować. Dodać pianę z białek i dokładnie wymieszać. Podzielić masę na połowę, do jednej części dodać kakao.
3.Masy dość szybko gęstnieją, należy więc od razu wylać kakaową część na biszkopty. Na wierzchu ułożyć ponownie biszkopty moczone w galaretce i wylać na nie białą masę.Odstawić do stężenia. Arbuza pokroić w kostki, ułożyć na wierzchu, zalać tężejącą pozostałą galaretką. Schłodzić.
Komentarze