Arbuzowo-miętowy napój

0 (0 ocen)

Idealny napój na upalne dni, nic lepiej nie ugasi pragnienia.

Składniki:

  • 1,5 kg arbuza
    świeża mięta
    1 litr kefiru
    2 łyżki miodu

Arbuzowo-miętowy napój - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • arbuzowo-miętowy napój 1. Arbuza pokroić w większą kostkę i jeśli to możliwe pozbawić nadmiaru czarnych pestek choć nie trzeba ich wszystkich wybierać, arbuza przełożyć do dzbanka blendera, dodać sporą ilość mięty ja dałam prawie 3/4 z doniczki i dokładnie zmiksować.
    Do owocowego musu dodać kefir, dokładnie wymieszać i dosłodzić lekko miodem choć to nie jest konieczne jeśli arbuz był bardzo słodki przed podaniem napój dobrze schłodzić lub podawać z lodem bo tylko zimny naprawdę gasi pragnienie, polecam.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy