Arbuzowo-malinowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Gotuję dla męża i 9-letniego syna Dawida. Przepis na ten chłodnik mam od koleżanki. To ciekawy pomysł na oryginalne wykorzystanie arbuza.

  • 50 min

Składniki:

  • ● 1 kg arbuza
    ● 50 dag malin
    ● 1/2 szkl. mleka skondensowanego
    ● 1/2 szkl. śmietany 18-proc.
    ● 2 łyżki cukru
    ● płatki śniadaniowe do dekoracji
    ● op. cukru waniliowego

Arbuzowo-malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny płuczemy pod bieżącą
    wodą i osączamy. Z miąższu
    arbuza usuwamy pestki
    i kroimy go na mniejsze kawałki.
    Dodajemy 40 dag malin,
    miksujemy. Mieszając, wlewamy
    śmietanę i mleko. Ciągle
    mieszając, wsypujemy cukier.
    Wlewamy 2 szklanki przegotowanej zimnej wody. Mieszamy
    i wstawiamy do lodówki.
  • 2. Gotową zupę rozlewamy do
    talerzy, a każdą porcję dekorujemy
    malinami i płatkami śniadaniowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2010

Komentarze

Podobne przepisy