Aromatyczny gulasz na żołądkach drobiowych z kaszą gryczana

4.5 (184 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Aromatyczny , soczystyi apetyczny gulasz z zoadków smakuje wszystkim domownikom, Podany z kasza gryczaną nie równa sie z żądna inną potrawa, Smacza i zdrowa potrawa idealna na obiad.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 0,5kg żołądków
    2 cebule
    1 ciemny sos pieczeniowy w proszku
    1 mała czerwona papryka
    papryka ostra mielona
    przyprawa uniwersalna
    kasza gryczana
    natka pietruszki
    łyżka smalcu




Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Gulasz

Aromatyczny gulasz na żołądkach drobiowych z kaszą gryczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki należy dokładnie umyć i ugotować do miękkości.
    Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu.
    Cebulę drobno posiekać i smażyć na smalcu do uzyskania brązowego koloru. Do sosu pieczeniowego dodać pokrojoną wpaseczki paprykę oraz przesmażoną cebulę, gotować chwilę na wolnym ogniu, dodać ugotowane żołądki.
    Wszystko gusić pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając,N a koniec doprawić ostra papryką oraz odrobiną przyprawa uniwersalna.
    Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu, następnie przełożyć na talerze, polać gulaszem i udekorowac świeżą natka

Porady

Jeśli wyjdzie zbyt gęst sos - podlać wodą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować