Aromatyczne szaszłyki z wątróbki drobiowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać, pokroić na kawałki.Oliwę wymieszać z miodem.
2.Wątróbkę umyć, pokroić na 3-4 cm kawałki.Wrzucić do miski,wlać oliwę z miodem,wymieszać.
3.Na odpowiednie patyczki lub szpatułki nabić na przemian wątróbkę i cebulę,do każdego szaszłyka dodać gałązkę rozmarynu,owinąć folią aluminiową,ułożyć na rozgrzanym ruszcie, piec w folii 6-8 minut.
4.Folię zdjąć, szaszłyki podpiekać z każdej strony aż się zrumienią.Pod koniec posolić.
5.Szszłyki serwować posypane szczypiorkiem. Idealnie smakują z sokiem jabłkowym.
6.Uwaga: szaszłyki z wątróbką można także grillować na tackach aluminiowych, wówczas nie trzeba ich owijać folią aluminiową.
Komentarze