Aromatyczne szaszłyki z wątróbki drobiowej

4.5 (200 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Grillowane wątróbki drobiowe z cebulą...zapach i smak przede wszystkim! Młoda cebula, świeży rozmaryn nadają wątróbce wyjątkowego aromatu...

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wątróbka drobiowa: 500 gramów
    - cebula (dymka): 200 gramów
    - oliwa: 2 łyżki
    - miód (naturalny,płynny): 1 łyżeczka
    - sól: 2 szczypty
    - rozmaryn (świeże gałązki): 4 sztuki
    - szczypiorek (posiekany): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Aromatyczne szaszłyki z wątróbki drobiowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić na kawałki.Oliwę wymieszać z miodem.
  • 2. Wątróbkę umyć, pokroić na 3-4 cm kawałki.Wrzucić do miski,wlać oliwę z miodem,wymieszać.
  • grillowanie wakacyjne 3. Na odpowiednie patyczki lub szpatułki nabić na przemian wątróbkę i cebulę,do każdego szaszłyka dodać gałązkę rozmarynu,owinąć folią aluminiową,ułożyć na rozgrzanym ruszcie, piec w folii 6-8 minut.
  • 4. Folię zdjąć, szaszłyki podpiekać z każdej strony aż się zrumienią.Pod koniec posolić.
  • szaszłyki z wątróbki drobiowej 5. Szszłyki serwować posypane szczypiorkiem. Idealnie smakują z sokiem jabłkowym.
  • 6. Uwaga: szaszłyki z wątróbką można także grillować na tackach aluminiowych, wówczas nie trzeba ich owijać folią aluminiową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować