Aromatyczne mielone

0 (0 ocen)

  • 20 min

Nigdy nie za wiele tradycji, kotlety mielone, moja babcia mówiła "siekane" Podane z młodą kapustką smakują wybornie;)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 i ½ kg mięsa wieprzowego( łopatka, karczek, szynka)
    2 cebule
    6 ząbków czosnku
    3 jajka
    3 łyżki bułki tartej ( do mięsa)+ do obtoczenia kotletów
    Mleko około 100 ml
    Sól , pieprz i przyprawaw płynie
    Tłuszcz do smażenia ( Planta, olej)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Aromatyczne mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Aromatyczne mielone 1. Mięso myję, kroję na kawałki i mielę wraz z obranym czosnkiem. Cebulę obieram, myję, kroję i dodaję do mielenia razem z mięsem. W między czasie 3 łyżki bułki tartej zalewam mlekiem i mieszam, ma być rzadka masa( zgęstnieje) odstawiam aby napęczniała. Do zmielonego mięsa wbijam jajka. Dodaję bułkę z mlekiem, pieprz, sól i maggi. Mieszam razem dokładnie. Następnie formuję kotlety, i obtaczam w bułce tartej. Na patelni rozgrzewam Plantę z olejem i smażę kotlety .
    Podaję z ziemniakami i młodą kapustą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować