Aromatyczna pierś z rękawa

4.5 (196 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszna i soczysta.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 2 duże pojedyńcze piersi kurczaka
    jedna czerwona papryka
    8 dużych pieczarek

    sól
    papryka ostra w proszku
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Aromatyczna pierś z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka oczyścić, obsypać solą, papryką i ziołami. Pieczarki pokroić na kawałki, to samo zrobić z papryką i także obsypać przyprawami.
  • 2. Całość włożyć do rękawa, zapiąć klipsami, przedziurawić w kilku miejscach rękaw. Wszystko położyć np. na blasze lub w naczyniu żaroodpornym. Piec godzinę w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować